Χούμους με λιαστή ντομάτα

Το ρεβίθι και η πάστα από σουσάμι , είναι ένα χορτοφαγικό πιάτο και μια τέλεια εναλλακτική του πατέ , αφού είναι μια εξίσου πλούσια πηγή πρωτεϊνών και σιδήρου. Θα σας πάρει 2 ημέρες για να το ετοιμάσετε, αλλά η σπιτική γεύση του χούμους θα σας αποζημιώσει για το χρόνο προετοιμασίας.

Συστατικά:

  • 200 γρ. ξερά ρεβίθια
  • 100 γρ. ταχίνι (100 γρ. Σπόρους σουσαμιού ανακατεμένους με 3 κουτ. σούπας σησαμέλαιο)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • ½ χυμό λεμονιού
  • 10 λιαστές ντομάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 100 mlκρύονερό
  • 1 κουτ. γλυκούσόδα

Μουλιάστε τα ρεβίθια κατά τη διάρκεια της νύχτας σε νερό και μαγειρική σόδα. Την επόμενη μέρα, ρίξτε καινούργιο νερό και βράστε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα αποφλοιωμένα  ρεβίθια , την πάστα από σουσάμι, τις λιωμένες σκελίδες σκόρδο, το χυμό λεμόνι, τις τέλεια κομμένες λιαστές ντομάτες, το  αλάτι και το πιπέρι σ’ ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Αν η υφή του είναι πολύ ξηρή, προσθέστε λίγο νερό.

Σερβίρετε το χούμους με τραγανό ψωμί ή ψωμί ολικής αλέσεως.