Όλοι οι λάτρεις της βελουτέ σούπας θα ενθουσιαστούν μ’ αυτή τη συνταγή – το πιάτο είναι λαχταριστό και νόστιμο « Η βελούδινη υφή της , την καθιστά απολαυστική . Επιπλέον, η ικανοποιητική ποσότητα κρεμμυδιών και πράσων που περιέχει , δίνουν μια ξεχωριστή γεύση ενώ ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα τις φθινοπωρινές μέρες.
Συστατικά:
- 2 ποτήρια πράσινο μπιζέλι (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
- 1 μεγάλο πράσο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 ζωμό λαχανικών
- ½ ποτήρι κρέμα γάλακτος (36%)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Κόψτε το πράσο και το κρεμμύδι σε μικρούς κύβους . Λιώστε το βούτυρο σε μια βαθιά κατσαρόλα και προσθέστε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα μπιζέλια .Τηγανίστε τα λαχανικά στο βούτυρο για λίγο, προσθέστε 1 λίτρο ζωμό λαχανικών και μαγειρέψτε μέχρι ο αρακάς να μαλακώσει. Στη συνέχεια, ανακατέψτε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία. Τέλος ρίξτε αλάτι και πιπέρι για τη γεύση.
Μπορείτε να το σερβίρετε με μια κουταλιά κρέμα γάλακτος , ψητή κολοκύθα κι ηλιόσπορους.