Συστατικά:
- 150 γρ. βραστές πέννες ολικής άλεσης
- 2 μεγάλες χούφτες σπανάκι
- 50 γρ. τυρί φέτα
- 10 λιαστές τομάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας ηλιόσποροι
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Βράστε τα ζυμαρικά al dente σε αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια, ρίξτε δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο σ’ ένα καυτό τηγάνι. Προσθέστε δύο χούφτες πλυμένο σπανάκι και λιωμένο σκόρδο. Τηγανίστε το σπανάκι για λίγα λεπτά. Κόψτε το τυρί φέτα σε κύβους 1 εκατοστού και τα αποξηραμένα κεράσια αρκετά λεπτά σε μέγεθος. Αναμείξτε τα βρασμένα ζυμαρικά με σπανάκι, φέτα, ντομάτα και ηλιόσπορους, και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Τοποθετήστε το σύνολο σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίστε με παρμεζάνα και ψήστε για 30 λεπτά στους 180 ° C. Θυμηθείτε να είστε προσεκτικοί κατά την αφαίρεση του ζεστού πιάτου από το φούρνο!