Ένα πολύ γρήγορο κι απλό επιδόρπιο. Ένα από τα μέγιστα πλεονεκτήματά του εκτός από τη γεύση , είναι ότι δεν περιέχει ζάχαρη, αλεύρι και λίπος. Ένα πραγματικά διαιτητικό επιδόρπιο που μπορείς να το πάρεις στη δουλειά ή να το σερβίρεις μαζί με τον καφέ σε μια συνάντηση με φίλους.
Συστατικά για 10 μεσαίου μεγέθους κέικ:
- 1 γεμάτο φλιτζάνι αμάρανθο
- 100 γρ.τριμμένη καρύδα
- 50 γρ. αλεσμένα φουντούκια
- 3 ώριμες μπανάνες
Λιώστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι κι ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να γίνει λείο. Προσθέστε την καρύδα, τον αμάρανθο και τα φουντούκια. Ζυμώστε μέχρι να γίνει ένα ομογενές μίγμα.
Τυλίξτε τα σε σχήμα μπάλας, ισιώστε τα ελαφρώς πριν και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 ° C και ψήστε για 20 λεπτά.Μετά από μισή ώρα ψησίματος, αλλάξτε το πρόγραμμα του φούρνου στο σε λειτουργία θερμού αέρα έτσι ώστε να μην καούν τα μπισκότα.